sâmbătă, 11 februarie 2017

Biscuiți raw-vegan cu migdale si scorțișoară



Rețeta  de astăzi e simplă și tare gustoasă. E perfectă pentru copii și adulți, pentru cei cu intoleranță la gluten sau lactate, pentru cei care nu mai consumă zahăr, pentru cei cărora nu le place să stea prea mult în bucătărie. 
Puteți pregăti acești biscuiți împreună cu copiii, nepoții, partenerul de viață  și cu siguranță toată lumea se va simți bine; e o modalitate faină de a petrece timp împreună.

Ingrediente necesare:
  • 200 g migdale
  • 150 g curmale fără sâmburi 
  • 2 linguri pudră de roșcove 
  • 1 lingură scorțișoară 
  • 2 linguri apă 
Mod de preparare: 
  1. Macin migdalele în robotul cu lamă S.
  2. Tai mărunt curmalele și le adaug în robot. Adaug roșcovele și scorțișoara și mixez până se macină bine curamele. 
  3. Adaug apa și mai mixez câteva secunde. Rezultă o compoziție ușor lipicioasă. 
  4. Pun compoziția între 2 foi de hârtie de copt, o presez  și o întind bine cu un sucitor.  
  5. Decupez biscuiți cu ajutorul unor forme speciale. Pun biscuiții într-o tavă și îi păstrez la frigider.  

Note:
*Alegeți curmale cât mai moi. Eu le tai înainte pentru a ușura munca robotului dar și pentru că puse întregi nu se mărunțesc foarte bine. 
* Dacă nu aveți sucitor,  îl puteți folosi o sticlă sau un borcan.
* Dacă nu vă place scorțișoara, folosiți condimentul preferat (vanilie,  cardamom, fenicul, cuișoare etc.)
* Acești biscuiți nu sunt foarte perisabili,  îi puteți tine la rece și o săptămână.

Dacă vă place aceasta rețetă, puteți să o distribuiți pe canalele de socializare. 
Spor în bucătărie! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta e importantă pentru mine