15 februarie 2015

Tort cu vanilie, ciocolată şi fructe


Diametru: 28 cm
 2,360 kg
Ingrediente blat:
  • 250 g nucă
  • 200 g curmale
  • 2 lg fulgi de cocos bio
  • 2 lg roşcove
  • 2 lg unt de cocos
Se mixează toate ingredientele în robotul cu lama în formă de S. Se presează compoziţia obținută într-o tavă cu diametrul de 28 cm și pereți detașabili. Dacă nu aveți o astfel de tavă, folosiți o tavă normală sau o caserolă și puneți hârtie de copt sau folie alimentară atât pe fundul acesteia, cât și pe pereții laterali; așa veți putea scoate mai ușor tortul la final.

Ingrediente pentru crema de vanilie:
  • 300 g caju hidratat 4 ore
  •  1 banană
  • 5 lg miere
  • 3 lg extract natural de vanilie
  • 125 ml apă
  • 12 lg unt de cacao topit
Se blenduiesc  ingredientele până se obţine o cremă fină. Se toarnă peste blat şi se dă la rece.

Ingrediente pentru crema de ciocolată:
  • 300 g caju hidratat 4 ore
  • 1 banană
  • 6 lg miere
  • 6 lg cacao
  • 125 ml apă
  • 1 lg unt de cocos
  • 12 lg unt de cacao topit
Se blenduiesc până se obţine o cremă fină. Se toarnă peste prima cremă.

Fructe: 700 g (cireşe, vişine, portocale, kiwi, afine)
O parte din fructe le-am pus între creme, altă parte ca decor.
Se ţine la congelator câteva ore înainte de a fi savurat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...