luni, 20 octombrie 2014

Salată cu rucola, gogoşari şi castraveţi

Am găsit la Billa rucola la ofertă, doar 3,5 lei caserola. Mie îmi plac foarte mult aceste frunze aşa că nici nu am stat pe gânduri  şi am cumpărat o caserolă, chiar dacă m-am dus să cumpăr altceva. Mi-am asigurat astfel  prânzul, preparând o salată mare şi delicioasă. Am folosit:
  • rucola
  • gogoşari
  • castraveţi
  • ulei de in
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • seminţe de cânepă

joi, 2 octombrie 2014

Prăjituri cu căpşune

Blat
  • 75 g seminţe de floarea soarelui
  • 75 g fulgi de ovăz
  • 100 curmale
  • 1 lg cacao pudră
  • 1 lg unt de cocos
  • 1 lg apă
 Mai întâi se mixează în robot seminţele şi fulgii de ovăz, apoi se adaugă curmalele tăiate, continuăm mixarea până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă şi restul ingredientelor, se mai mixează câteva secunde şi gata blatul. Compoziţia obţinută se întinde în strat cam de 1 cm în diverse forme de silicon. Eu am folosit câteva mici şi una mai mare de 12 cm diametru.

Crema
  • 200 g căpşune
  • 150 g caju
  • 3 lg miere
  • 1 lg ulei cocos
  • 10 lg ulei cacao
Toate ingredientele se amestecă bine în blender până se obţine o cremă fină. Turnăm crema în forme, peste blat, decorăm după imaginaţie şi punem prăjiturile la congelator pentru câteva ore.